Györgytea Az 5 legjobb gyógynövény mozgásszervi panaszokra - Györgytea

Ízületi gyógynövények

Gyulladt, fájó, duzzadt ízületekreumás panaszok, gyulladásos bélbetegségek vagy bőrgyulladás kínozza? Van néhány gyógynövény, amik hozzájárulhatnak, hogy enyhüljenek a gyulladásos panaszaink.

ízületi gyógynövények

Gyulladáscsökkentő kurkuma A sárga színű fűszer- és gyógynövény egyik legfontosabb összetevője a kurkumin, aminek a gyulladásgátló hatását reumatoid arthritis esetén igazolták.

Szedésének a hatására csökken a reggeli ízületi merevség és -fájdalom. Emellett, a kurkumin pozitív hatásai gyulladásos bélbetegségek IBD — colitis ízületi gyógynövények — esetén is kiaknázhatók.

ízületi gyógynövények

Gyulladáscsökkentő gyömbér Kevesen gondolnák, de egy vizsgálatból kiderült, hogy a gyömbér hatása kopásos ízületi fájdalmaknál felérhet a szintetikus gyulladáscsökkentő hatóanyagnak, a diklofenáknak a terápiás hatásával.

Gyulladáscsökkentő rozmaring A reumatikus panaszok enyhítésére előnyösen alkalmazhatók a rozmaring leveléből vagy illóolajából készült külsőleges patikaszerek, amik gyulladásgátló hatásaik mellett a vérkeringés fokozása révén is hozzájárulhatnak a mozgásszervi panaszok enyhüléséhez.

Milyen gyógynövényekkel gyógyítsuk az ízületi gyulladást? Az ízületi gyulladásnak több típusa létezik, de a legelterjedtebb a csont-ízületi gyulladás. Gyógynövényekkel az ízületi gyulladások ellen! Ha félünk a tablettáktól vagy az injekcióktól, akkor van egy jó hírünk: léteznek alternatívák.

Gyulladáscsökkentő borágó A borágó olaja gamma-linolénsavban különösen gazdag, ami atópiás dermatitises betegeknél éppen úgy kihasználható, mint reumatoid arthritisszel küzdőknél. Parlagi ligetszépe A borágó olajánál is erősebb gyulladáscsökkentő hatás érhető el a ligetszépe olajával.

ízületi gyógynövények

Rendszeres szedése akár a szintetikus hatóanyagú gyulladáscsökkentő gyógyszerek pl. Ördögcsáklya Elsősorban ízületi gyulladásos betegségben érintetteknek javasolható az ördögcsáklyás szedése; jellemzően több hetes alkalmazást követően tapasztalható meg a gyógynövény kedvező hatása. Tömjénfa Klinikai vizsgálatok a tömjénfa kivonatok kedvező hatásáról tanúskodnak azoknál, akiknél térd- vagy csípőízületi ízületi gyógynövények okozta a gyulladásosfájdalmas panaszokat.

Van köztük olyan, ami gyulladáscsökkentő, és van olyan is, ami erősíti a csontozatot. Amire szintén rendkívül fontos ízületi gyógynövények Ezek a bükki füvesember izületi gyulladás és ízületi panaszokra ajánlott gyógynövényei. Ha szeretnél többet is megtudni ezekről a gyulladáscsökkentő gyógynövényekről, és a használatukról, akkor, kérlek, olvasd el ennek a cikknek a folytatását isahol részletesebben is bemutatok majd Neked néhány gyógyfüvet. Azokat, amelyekre ebben a cikkben nem térek ki.

A tömjénfa összetevőinek a hatására csökken az ízületi merevség és fájdalom, illetve nő az ízületi rugalmasság és a járástávolság. Ezen kívül gyulladásos bélbetegségeknél is kedvező lehet a tömjénfa-kivonatok használata. Vadrózsa Nem a csipkebogyó terméshúsa, hanem a magja felelős azért a kedvező hatásért, amit az ízületi kopásokban szenvedő betegeknél leírtak; esetükben jelentősen csökkent az ízületi merevség és javultak a laborparaméterek a vadrózsa magjának hatására.

ízületi gyógynövények

Nagy csalán A nagy csalános készítmények felerősíthetik a szintetikus gyulladáscsökkentő gyógyszerek hatását. Vizsgálatok alapján a gyógynövény és a gyógyszergyári készítmények kombinációja pozitívan befolyásolhatja a gyulladásra utaló laborparamétereket.

Macskakarom Míg állatkísérletekben ízületi gyógynövények légúti gyulladások kezelésében bizonyult hatásosnak a macskakarom, addig humán vonatkozásban a reumás panaszok kezelésében tűnik ígéretesnek.

ízületi gyógynövények

Gyulladáscsökkentő orvosi zsálya A zsálya hatóanyagai gyulladáscsökkentő hatással bírnak, ez kihasználható ízületi gyógynövények torok- és garattáji gyulladásoknál, ha teaként vagy szopogató tablettaként fogyaszt valaki zsályás szert.

Feketeribizli A feketeribizli gyulladáscsökkentő anyagokban dús olaja, ha azt heteken át fogyasztják, csökkentheti a reggeli indítási merevséget a reumatoid arthritiseseknél.

És bár mi is írtunk már olyan cikket, ahol egy-két ilyen gyulladáscsökkentő gyógynövényt mutattunk be, azonban arra gondoltam, hogy mi lenne, ha egy cikkben, megjelenne a 10 leghatékonyabb? Mindenképpen időt takarítanál meg magadnak, hiszen egy helyen, könnyedén találnád meg, és olvashatnád ezen gyógynövények neveit. Nem kellene sok időt szánnod a felkutatásukra. Remélem, hogy hasznosnak találod Te is! Porcerősítő készítmények egyik kedvenc alapanyaga - kurkuma A kínai és indiai tradicionális gyógyászatban már évezredek óta gyulladáscsökkentő gyógynövényként tartják számon a kurkumát.

Budai Marianna PhD. Review of anti-inflammatory herbal medicines. ID ; Forrás: egeszsegkalauz.

Ehető- és gyógynövények a városi parkokban.